Vozači, budimo odgovorni i savjesni u prometu!

Pozivamo vozače u prometu da budu odgovorni te da poštuju sve prometne propise kako zbog svoje, tako i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu 

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici krčke policije i I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana, u dobi od 32 i 69 godina, poradi okolnosti počinjenja prekršaja u prometu.
 
Noćas  su, naime, oko 1.10 sati, policijski službenici interventne jedinice policije Rijeka tijekom obavljanja nadzora vozila i vozača, uočili osobno vozilo marke Audi, njemačkih registracijskih oznaka u ulici Dinka Kneževića na Školjiću, koje se kretalo prema ŽC 404 u smjeru Pećina. Vozač navedenog vozila, inače 32-godišnji hrvatski drćžavljanin, je primijetio službeno vozilo policije i naglo zaustavio svoje vozilo te izvršio polukružno okretanje s vozilom preko pune linije i nastavio se kretati prema središtu Rijeke. Policijski službenici pokušali su ga zaustaviti na što se vozač oglušio i nastavio vožnju prema parkiralište „Delta“ gdje je ostavio vozilo te se bježeći udaljio. Interventni policajci su ga ubrzo zaustavili i uhitili. Tom prilikom je pružao otpor i ometao postupanje policijskih službenika. Priveden je u policijske prostorije gdje je po završetku postupanja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Optužnim prijedlogom predložena mu je novčana kazna te izricanje zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na najmanje tri mjeseca.  

Osim njega, oko pola noći je i u Puntu na Krku prekršajno sankcioniran neodgovoran vozač. Policijski službenici su 68-godišnjeg hrvatskog državljanina zatekli dok je upravljao mopedom, marke Aprilia ,riječkih registarskih oznaka, bez zaštitne kacige, te su ga pokušali zaustaviti, no on je unatoč svjetlosnim i zvučnim znakovima za zaustavljanje, nastavio vožnju. Nakon toga je parkirao moped i bježeći se udaljio od policijskih službenika, ali su ga vrlo brzo sustigli i priveli na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Krk. Nakon postupanja je 68-godišnjak prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Ovim putem ponovno apeliramo na vozače u prometu da budu odgovorni te da poštuju sve prometne propise kako zbog svoje, tako i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

Stranica

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.