Ozbiljna konkurencija: Nova mreža za komuniciranje proširuje svoje mogućnosti

Poznata alternativa WhatsAppu proširila je svoj interni platežni sustav te korisnicima pruža mogućnost razmjene kriptovaluta, premda je izbor tih valuta još donekle ograničen.

Signal je u utorak službeno najavio testiranje novog sustava P2P plaćanja kojeg je integrirao u beta verziju svojih aplikacija. Signal Payments je nova značajka koja bar trenutno podržava samo jedan protokol: MobileCoin wallet i pripadajuću joj kriptovalutu MOB.

MobileCoin je, inače, usko vezan uz Moxieja Marlinspikea, suosnivača Signala. Marlinspike je obavljao i konzultantske dužnosti te savjetovao kompaniju tijekom nedavne runde financiranja koja je, podsjetimo, najavljena prošlog mjeseca.

‘Prvi protokol za plaćanje koji dodajemo podržat će mrežu za diskretno plaćanje MobilCoin koja ima svoju valutu MOB’ piše Jun Harada, voditelj razvoja i komunikacije. ‘Kao i do sad, naš cilj je staviti podatke u vaše ruke – dizajn MobileCoina znači da Signal nema pristup iznosu kojim raspolažete niti vašim transakcijama. Također uvodimo mogućnost prijenosa kriptovalute u slučaju da se odlučite za drugu aplikaciju ili uslugu’.

Signal tvrdi da svi zainteresirani za MOB usluzi mogu pristupiti samo ako žive u Ujedinjenom Kraljevstvu. Usluga je također u stadiju testiranja, što znači da joj je moguće pristupiti isključivo putem beta inačice aplikacije.

 

Izvor: Tportal / Verge

Autor: Predrag Martinović

Komentiraj

Najnovije