OBAVIJEST o (su)financiranju udžbenika za srednju školu

 REPUBLIKA HRVATSKA

PRIMORSKO – GORANSKA ŽUPANIJA

 GRAD MALI LOŠINJ

GRADONAČELNIK

 

KLASA: 402-01/21-01/121

URBROJ: 2213/01-01-21-3

Mali Lošinj, 20. srpnja 2021.g.

 

 

OBAVIJEST

o (su)financiranju udžbenika za srednju školu

 

 

Obavještavaju se zainteresirani građani, pod pretpostavkom ispunjenja niže navedenih uvjeta, da podnesu zahtjev za (su)financiranje nabavke obveznih udžbenika za srednju školu do 20.08.2021.g.

Zahtjev se podnosi na obrascu i predaje zajedno sa potrebnim prilozima u prijemnu kancelariju Grada Mali Lošinj, Riva lošinjskih kapetana 7, I. kat (soba broj 9) ili se šalje poštom na adresu Grada. Zahtjev se nalazi na web stranici Grada ili se podiže u zgradi Grada na I. katu.

Temeljem Zaključka gradonačelnice, KLASA: 402-01/21-01/121, UR.BROJ: 2213/01-01-21-2 od dana 19. srpnja 2021.g. zahtjev za pravo na pomoć za (su)financiranje udžbenika za srednju školu mogu podnijeti roditelji, skrbnici ili udomitelji maloljetnih učenika (učenici moraju imati prebivalište na području Grada Mali Lošinj) za sljedeće kategorije učenika i u sljedećim iznosima:

 

  1. za redovite učenike srednjih škola, koji nisu ponavljali razred, koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Cres – Lošinj – u 100% iznosu cijene udžbenika (ukoliko istu pogodnost ne ostvaruju putem imenovanog Centra ili po drugoj osnovi).
  2. za redovite učenike srednjih škola, koji nisu ponavljali razred, kojima je evidentirano teško ili teže oštećenje zdravlja temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb Cres – Lošinj ili im je temeljem rješenja drugog nadležnog tijela utvrđeno oštećenje zdravlja – u 100 % iznosu cijene udžbenika (ukoliko istu pogodnost ne ostvaruju po drugoj osnovi).
  3. za redovite učenike srednjih škola, koji nisu ponavljali razred, koji su članovi kućanstva koje je u proteklih godinu dana ostvarivalo neki oblik socijalne naknade pri Gradu Mali Lošinj, a na prijedlog Jedinstvenog upravnog odjela Grada – u 50% iznosu cijene udžbenika (ukoliko istu pogodnost ne ostvaruju po drugoj osnovi).

 

Pravo se može ostvariti po podnošenju zahtjeva, a roditelji, skrbnici ili udomitelji maloljetnih učenika iz navedenih kategorija zahtjev za (su)financiranjem udžbenika, u pisanom obliku, podnose ukoliko navedene pogodnosti ne mogu ostvariti po drugoj osnovi.

 

Zahtjevu se prilažu dokazi kojima se dokazuje ispunjenje gore navedenih uvjeta.

 

Obavijest o (su)financiranju udžbenika za srednju školu objavljuje se na mrežnoj stranici Grada kao i na oglasnoj ploči Grada. Odluku o broju prihvaćenih korisnika za subvencioniranje donosi Gradonačelnik na temelju pristiglih prijava.

Iznos namijenjen subvencioniranju udžbenika za srednju školu je ograničen proračunskim sredstvima.

Iznos za subvencioniranje udžbenika za srednju školu uplaćuje se izravno na IBAN računa podnositelja zahtjeva.

 

GRADONAČELNICA

Ana Kučić, mag.oec.

 

DOSTAVITI:

  1. Mrežne stranice Grada Mali Lošinj,
  2. Oglasna ploča Grada Mali Lošinj,
  3. Pismohrana.

OBAVIJEST o (su)financiranju udžbenika za srednju školu 20.07.2021.g_

ZAHTJEV ZA (SU)FINANCIRANJEM UDŽBENIKA SREDNJE ŠKOLE 2021_

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.