Na području Vrbovskog najveća brzina i koncentracija alkohola, u Delnicama recidivist

Tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 19 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a dvije su osobe lakše ozlijeđene
 

FOTO: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda prometna policija je na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.
Sveukupno je zabilježeno 216 prometnih prekršaja: 96 prekršaja prekoračenja brzine, 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja korištenja mobitela u vožnji, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 75 različitih prometnih prekršaja.
Najveća brzina od 201 km/h izmjerena je 30. travnja oko 15.50 sati kod vijadukta Severinske Drage, gdje je posada policijskog presretača zaustavila osobno vozilo marke Škoda, čakovečkih registracijskih oznaka, kojim je u smjeru Zagreba upravljao 46-godišnji vozač. Zaustavljeni vozač upravljao je vozilom navedenom brzinom unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 110 km/h. Zbog počinjenja prekršaja izdan mu je prekršajni nalog, kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
Najveća koncentracija alkohola od 2,69 g/kg  izmjerena je istog dana oko 17 sati, također na području Vrbovskog, a riječ je o 59-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, ogulinskih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.  Istro tako, utvrđeno je da je spomenuti vozač već jednom pravomoćno sankcioniran za istovrsni prekršaj. Protiv 59-godišnjeg vozača policija je podnijela optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu 10.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
U ovom razdoblju policija je u prometu zatekla i tri osobe koje su vozilima upravljale prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Jedan od zatečenih je i 33-godišnji recidivist, koji je u godinu i pol već četiri puta prijavljivan za isti prekršaj. Ovaj put policija ga je zaustavila 30. travnja oko 13 sati zaustavljen u Delnicama, dok je upravljao osobnim vozilom marke Fiat, delničkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja policija je protiv 33-godišnjaka nadležnom sudu podnijela optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od godine dana, a koja će biti izvršena po pravomoćnosti presude i ishodovanju vozačke dozvole.  
Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 19 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.
Teško je ozlijeđen 53-godišnjak, stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer 2. svibnja oko 21.30 sati na području Matulja. Spomenuti je izgubio kontrolu nad osobnim vozilom marke Opel, riječkih registracijskih oznaka, udario u zaštitnu ogradu i vozilom sletio ispod razine kolnika. Zbog zadobivenih ozljeda i daljnjeg pružanja liječničke pomoći prevezen je u KBC Rijeka.
I ovom prilikom ponovo apeliramo na odgovorno ponašanje u prometu, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propis.

 

Stranica

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.