​U projektu „Sigurna turistička destinacija“ sudjeluju i strani policijski službenici na Kvarneru

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske ove godine boravit će troje stranih policijskih službenika, dvoje iz Republike Slovačke i jedan iz Republike Slovenije

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni strani policijski službenici koji i ovog ljeta u sklopu međunarodne policijske suradnje sudjeluju u projektu ”Sigurna turistička destinacija”.
 
Riječ je o izvornom i jedinstvenom projektu Ministarstva unutarnjih poslova koji je do ove godine nosio naziv ”Sigurna turistička sezona”. Tijekom provedbe projekta od 2006. godine na hrvatsku obalu u ljetnih mjesecima za vrijeme turističke sezone dolaze strani policijski službenici, i to upravo iz zemalja iz kojih dolazi i najveći broj turista u Hrvatsku, kako bi pomogli hrvatskim kolegama i svojim sugrađanima kroz komunikaciju i savjetima te u drugim preventivnim i policijskim aktivnostima. Do sada je u projektu sudjelovalo više od 20 zemalja, među kojima je i Republika Kina, a od početka provedbe projekta pa do kraja prošlogodišnje sezone na hrvatskoj obali boravilo je 839 stranih policijskih službenika.
 
Na područje u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prvi strani policajci došli su 2007. godine iz Austrije, a ove godine boravit će troje stranih policijskih službenika. Dvoje iz Republike Slovačke, Roman Hajek od 30. lipnja do 31. srpnja u Policijskoj postaji Crikvenica i zamijenit će ga sljedeći mjesec, od 1. kolovoza do 1. rujna,  kolegica Kristina Holecova, dok je u Policijskoj postaji Krk od 16. srpnja do 17. kolovoza raspoređen policijski službenik iz Republike Slovenije Dragan Butara.
 
Uz riječi dobrodošlice načelnik Policijske uprave Tomislav Dizdar prilikom predstavljanja projekta naglasio je kako je sigurnost građana, pa tako i svih turista, najvažnija zadaća hrvatske policije. Tako prema mnogim ekonomskim i turističkim istraživanjima taj čimbenik predstavlja visoki prioritet kod turista prilikom izbora destinacije za odmor. Dodao je kako su naši susjedi Slovenci po zastupljenosti na Kvarneru na visokom drugom mjestu, stoga su i izabrani biti dijelom ovog projekta. Slovacima je također Kvarner omiljena turistička regija i slovački policijski službenici dio Projekta su još od 2009. godine. Ispunjavanjem cilja da se kroz izravnu komunikaciju sa stranim turistima, njima omogući ugodan i siguran boravak te ujedno preveniraju počinjenja kaznenih djela i prekršaja, ovaj projekt potvrdio je svoju kvalitetu i prešao hrvatske i europske granice. Neke od stranih zemalja ga i kopiraju te prilagođavaju svojim uvjetima pa vjerujem da će on trajati i razvijati se istom kvalitetom još dosta godina, zaključio je Dizdar.
S njime se složio i voditelj Službe za javni red u Sektoru policije, Vlado Haramija koji je predstavio detalje provedbe i suradnju hrvatskih i stranih policijskih službenika prilikom zajedničkih aktivnosti u temeljnoj, graničnoj, pomorskoj ili kriminalističkoj policiji.

Konferenciji se pridružila i predstavnica Turističke zajednice Kvarner, voditeljica projekata Renata Vincek, koja je zahvalila na izvrsnoj suradnji s policijom te istaknula da je projekt „Sigurna turistička destinacija“ ne samo sjajna ideja već još bolja provedba na terenu. Naime, njime je znatno olakšano predstavljanje Kvarnera i Hrvatske kao sigurnog turističkog odredišta, jer je turistima sigurnost na prvom mjestu i uvjet koji žele da se ispuni. Gospođa Vincek se osvrnula i na statističke pokazatelje te je naglasila da na današnji dan na Kvarneru boravi oko 80 % turista, uglavnom stranih, od ukupnog broja uspoređujući odličnu 2019. godinu. Ocijenila je to uspjehom, s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, za što su smatra uz turističke djelatnike zaslužni i policijski službenici svojim sustavnim radom i njihove strane kolege koje predano sudjeluju u projektu ”Sigurna turistička destinacija”.
 
 

Stranica

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.