​Rijeka: Pri utjecaju alkohola vozio kroz crvena svjetla na semaforima

Vozaču teretnog vozila je zbog počinjenja više prekršaja predložena novčana kazna od 41.000 kuna i zabrana upravljanja vozilom na rok od šest mjeseci

FOTO: Ilustracija
 
Proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja te smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama.
Tijekom nadzora je na području cijele Primorsko-goranske županije evidentirano ukupno 217 prometnih prekršaja i to: 73 prekršaja prekoračenja brzine, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja  vožnje pod utjecajem alkohola, kao i četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Uz to su zabilježena i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom B kategorije, jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te ostalih 85 različitih prometnih prekršaja.
 
Najveća brzina od 192 km/h izmjerena je u petak, 11. lipnja u 12.24 sati na autocesti A6 u blizini vijadukta Osojnik kod Vrbovskog, gdje je radarskim uređajem evidentirano osobno vozilo marke Renault, zagrebačkih registracijskih oznaka, dok se kretalo u smjeru Zagreba navedenom brzinom.
 
Najveća koncentracija alkohola od 1,99 g/kg izmjerena je 43-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, jučer,13. lipnja oko 1.35 sati. Riječ je o vozaču koji je pod utjecajem alkohola na raskrižju ulice Riva i ulice Ignacija Henckea prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te unatoč svjetlosnim i zvučnim znakovima za zaustavljanje službenika prometne policije, nastavio vožnju kroz crvena svjetla na svim semaforima do Krimeje u Rijeci. Osim toga je prilikom skretanja u ulicu Vjekoslava Dukića izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u rub kolnika. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio ni sigurnosni pojas.
Priveden je na postupanje u službene policijske prostorije te je po završetku zbog počinjenih navedenih prekršaja protiv njega podnijet optužni prijedlog.
Predložena mu je novčana kazna od 41.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

 
Što se tiče drugih evidentiranih koncentracija alkohola, od 75 alkotestiranih vozača, njih pet  je zatečeno s koncentracijom u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg i s 1,51 g/kg, dok su tri vozača evidentirana u kategoriji s 1,01 do 1,51 promila, a dva s 0,51 g/kg.
   
Inače, prošlog vikenda dogodilo se i 29 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene. U cilju veće sigurnosti u prometu opetovano pozivamo vozače na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i propisa.

Stranica

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.